Spørgsmål & Svar

Om at starte til bordtennis:

Hvornår kan jeg starte?

Du kan starte når som helst du har lyst. Bare kom en af træningsdagene og spil med. Det vil være mest hensigtsmæssigt at komme en mandag, hvor der både kommer mange af vores medlemmer, men også flere af bestyrelsens medlemmer samt trænere. Der vil være bat af begynderkvalitet til rådighed i klubben. De første par gange er gratis prøveperiode!. Klubben sørger for bolde, borde og net mv.


Hvor gammel skal man være for at kunne starte til bordtennis?

Vi anbefaler normalt, at man er fyldt 8 år før man starter til bordtennis. Der har man størst mulighed for at fokusere på undervisningen og opleve fremgang i sin egen kunnen. Størstedelen af vores ungdomsspillere er mellem 10 og 14 år. Der er sjældne gange givet dispensation.


Kan man starte hvis man aldrig har rørt et bat før?

Det kan du tro! Faktisk har vi ret mange begyndere i alle aldre.


Skal jeg købe et bat inden jeg starter?

Nej, vi anbefaler faktisk at du ikke gør. Bordtennissporten er en meget individuel sport, og enhver spiller skal derfor have sit eget personlige bat for at spille og udvikle sig bedst muligt. Bordtennisbat er således noget der købes efter man har opdaget sin spillestil. Vi anbefaler at du prøver at spille med et af begynderbattene i et lille stykke tid, og derefter rådfører dig med en af trænerne omkring køb af bat. Derefter bestiller klubben normalt battet hjem, da vi tit kan købe hjem til nedsat pris. KØB ENDELIG IKKE ET BAT I DIN SPORTSFORRETNING, da disse typisk er masseproducerede bat i meget dårlig kvalitet.Om turneringsbordtennis:


Hvad er bordtennisstævner?

Til et bordtennisstævne har man mulighed for at prøve sig selv af. Man mødes en enkelt dag eller over en weekend og spiller mod en masse forskellige spillere fra regionen eller landet. Man bliver opdelt efter alder og rangering (rating-tal). Der er normalt både single-rækker (én-mod-én) og doublerækker (to-mod-to).


Hvad er holdturneringen?

I holdturneringen spiller du på et hold. Holdet er normalt 3-4 spillere, der spiller mod andre hold i regionen. Der spilles både single- (én-mod-én) og doublekampe (to-mod-to). I holdturneringen kan man forvente at skulle spille 1-2 kampe om måneden, og klubberne skiftes til at spille på hjemmebane. Én holdturneringskamp tager ca. 2 timer.Praktiske oplysninger


Tilholdssted: Nykøbing F Hallen, Nørre Boulevard 4A, 4800 Nykøbing F.


Trænere:   Thomas Krejdal, DBTU uddannet Elitetræner

                  Jesper Christensen, Træner g coach

                  Lars Høgh Madsen, Hjælpetræner og coach

                  Sven Erik Ægidius, Hjælpetræner ungdom og BAT60+


Bestyrelse: Se under fanen 'Bestyrelse'.

                     Kasserer: Sven Erik Ægidius, tlf. 40401730